Nieuws

Koeien & Kansen deelnemers in de media

Gepubliceerd op
13 juli 2020

Koeien & Kansen melkveehouders worden regelmatig gevraagd om hun ervaring en visie te delen met het grote publiek in. Begin juli vertelde Geert Stevens zijn verhaal over Kringlooplandbouw op BNR en presenteerde Adrian Houbraken zich in het LNV-webinar over 'Stikstof en Landbouw'. Joris Buijs gaf in het NOS journaal zijn visie over de protestacties. Luister en kijk.

De landbouwsector loopt tegen allerlei grenzen aan. Daarbij pleit landbouwminister Carola Schouten voor kringlooplandbouw. Dit is een manier van boeren, waarbij natuur meer deel gaat uitmaken binnen de bedrijfsvoering. In de serie Big Five van de Omwenteling gaat Roelof Hemmen van Radio BNR in gesprek met Koeien & Kansen-deelnemer Geert Stevens over dit onderwerp. Stevens vertelt onder meer hoe hij kringlooplandbouw probeert in te passen binnen zijn bedrijfsvoering. En welke stappen hij hierin al heeft gezet..

Luister hier de gehele podcast van 2 juli 2020:

Landbouw en stikstof

Adrian Houbraken heeft afgelopen week een bijdrage geleverd aan het LNV webinar Stikstof en Landbouw. Hij ziet het als een opdracht om ze efficiënt mogelijk met mineralen om te gaan op zijn bedrijf. Echter, de maatregel die de minister via de voermaatregel oplegt, werkt volgens hem contraproduktief, is slecht uitvoerbaar en draagt daardoor niet bij aan de bedrijfsdoelstellingen. Naast de bedrijfspresentatie van Houbraken richt LNV zich in het webinar op allerlei vragen rondom stikstof. Welke maatregelen zijn er nog en hoe ziet onze toekomstige landbouw eruit.

Bekijk hieronder het volledige webinar terug. De bijdrage van Adrian Houbraken is te zien vanaf 12:30 minuten

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Joris Buijs in het NOS journaal

NOS en Nieuwe Oogst hebbeneen aantal veehouders, akkerbouwers en tuinders gevraagd wat ze vonden van de demonstraties. Maar 3250 boeren hebben deze vragenlijst ingevuld. De NOS heeft aantal van deze boeren de vraag gesteld: waarom ze de acties wel of niet steunen. Een van de geïnterviewde melkveehouders is Koeien & Kansen-deelnemer Joris Buijs. Lees hier het aritkel: 'Boeren over protestacties: 'De puzzel past niet meer in Nederland'

Dit mocht hij ook nog eens kort toelichten in het acht-uur journaal op zaterdag 11 juli, zie: NOS-journaal met het item waarin Joris Buijs zijn visie toelicht op de protestacties. Hij is te zien vanaf minuut 7:45.