Nieuws

Joris Buijs puzzelt al 20 jaar met zijn bouwplan

Gepubliceerd op
13 februari 2024

Koeien & Kansen- deelnemer Joris Buijs is een echte pionier op het vlak van krachtvoerteelten binnen het project Koeien & Kansen. Al meer dan 20 jaar puzzelt hij met zijn bouwplan om de eiwitaankoop te beperken. Hij merkt wel dat het steeds lastiger wordt om de puzzel te leggen, maar hij blijft zeker kansen zien.

Op het ruwvoerforum vertelt Joris Buijs uitgebreid over zijn visie en ervaringen rondom krachtvoerteelten. Hij experimenteert al jaren met de teelt van krachtvoervervangers, zoals granen, veldbonen, erwten, luzerne of andere mengteelten. Naast grasland teelt hij ook de nodige mais, die zowel als snijmais, als MKS wordt geoogst.
Om de puzzel in de toekomst compleet te maken ziet Joris kansen samenwerking met ondernemers in de regio. "We zien vaker dat akker- en tuinbouwer dierlijke mest ontvangen en voedergewassen telen voor melkveehouders. Daar liggen mogelijkheden,’’ merkt Joris op.
Voor een goede samenwerking moet je elkaars belangen willen zien en daarbij is een passend verdienmodel noodzakelijk. Dat is nog wel een hele uitdaging de komende jaren voor de landbouw. Binnen het project Koeien & Kansen werkt hij hier al jaren aan.

Wil jij weten hoe Joris naar de toekomst kijkt? Bekijk dan deze video. Vanaf 4.20 min. vertelt hij ook wat meer over de doelen binnen het project Koeien & Kansen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan