Nieuws

Farmwalks voor praktijknetwerken en studiegroepen

Gepubliceerd op
24 april 2024

Halen de boeren uit jouw praktijknetwerk of studiegroep al het optimale resultaat uit hun graslandbemesting? Of kan het altijd een tandje beter, efficiënter, emissiearmer? Maak na bemesting van de eerste snede met jouw club een Farmwalk onder begeleiding van een bemestingsexpert van Bemest op z’n Best en beoordeel samen het resultaat.

Scoren met Veld-APK

Met het afnemen van de derogatie mag er steeds minder stikstof op het (gras)land. Dan is het nóg belangrijker dat elke kilo stikstof zo efficiënt mogelijk benut wordt door het gewas. Dat is een kwestie van keuze van de best passende bemestingstechniek, een juiste afstelling van de machine én het vakmanschap van de chauffeur. Beoordeel samen met onze bemestingsexperts aan de hand van een Veld-APK het resultaat van eerdere bemesting. Wat gaat goed en wat kan beter? Zodat je met de opgedane kennis op jouw eigen bedrijf hiermee aan de slag kunt.

De Farmwalk is ook te combineren met een Weidecoach voor praktisch weidegangadvies.

Aanvragen Farmwalk

De Farmwalk is kosteloos aan te vragen voor groepen boeren van ongeveer 10-15 personen. Stuur een mail naar innovatiemestaanwending@wur.nl onder vermelding van aantal deelnemers, locatie en gewenste periode. Dan nemen wij contact met je op. Wees er snel bij, want vol = vol!