Nieuws

Dien nu je innovatie-idee in voor Bemest op z’n Best

Gepubliceerd op
31 oktober 2022

Heb je een innovatief idee om de ammoniakemissie tijdens bemesting te reduceren? Het team van Bemest op z’n Best helpt je verder. Dien uiterlijk 28 november a.s. je idee in via het inschrijfformulier en maak slim gebruik van de onderzoekscapaciteit, kennis, kunde en het netwerk van ons programma.

Ideeën uit de praktijk

Samen met partijen uit de sector zoals machinebouwers, loonwerkers en boeren, zoeken we naar oplossingen om de uitstoot van ammoniak bij de mesttoediening fors te verlagen. “We halen innovatie-ideeën op uit de praktijk, onderzoeken kansrijke ideeën en ondersteunen de doorontwikkeling en implementatie”, legt programmamanager Koos Verloop uit. “Hierdoor komt een innovatie in veel gevallen eerder op de markt en komen we gezamenlijk tot een snellere reductie van de uitstoot van stikstof”, stelt Koos. Ook Johan Remkes onderstreept in zijn rapport ‘Wat wel kan’ het belang van innovaties als één van de sporen om uit de stikstofimpasse te komen. “Het programma van Bemest op z’n Best sluit naadloos aan op zijn visie welke activiteiten in het innovatieproces nodig zijn om de gewenste transitie te realiseren.”

Koos Verloop, programmamanager:
Koos Verloop, programmamanager: "Bemest op z’n Best stelt onderzoekscapaciteit beschikbaar en ondersteunt idee-inbrengers om hun innovaties verder te brengen."

Wat levert deelname je op?

Als idee-indiener krijg je vanuit het programma wetenschappelijke onderzoekscapaciteit en bekijken we samen wat jij nodig hebt om jouw innovatie praktijkrijp te maken. Soms is dat hulp bij de ontwikkeling van een prototype, validatie van de emissiereductie of de juiste partners voor idee-optimalisatie. Geschikte technieken tonen we tevens in praktijkdemo’s.

Innovatie voor vitaliteit

Uit onderzoek blijkt dat innovatie voor groei, productiviteit en winstgevendheid zorgt. Innoveren is zelfs noodzakelijk om in de toekomst mee te blijven spelen in de markt van bemestingstechniek. Bovendien draag je met innovaties bij aan de vitaliteit van de sector. Innoveren legt je dus geen windeieren!

Doe je mee?

Iedereen kan ideeën indienen. Op 28 november 2022 sluit de volgende inzendtermijn voor innovaties. In eerdere rondes zijn al tientallen ideeën binnengekomen. Indienen van een idee kan via dit inschrijfformulier. Wil je eerst meer weten? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.