Workshop

Minder ammoniak: wat kan de loonwerker doen?

Maximale gewasopbrengst, optimale (drijf)mestbenutting met minimale ammoniakemissie. Zo zien we het graag. Als loonwerker kun je je onderscheiden in zorgvuldig en precies bemesten met het beste resultaat. In deze workshop op donderdag 15 september tijdens Agrotechniek Holland in Biddinghuizen vertellen we hoe je dat voor mekaar krijgt en met welke argumenten je dit verkoopt aan jouw klanten.

Organisator Bemest op z'n Best
Datum

do 15 september 2022 13:30 tot 14:30

Locatie Agrotechniek Holland, Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen

Elke melkveehouder wil graag zoveel mogelijk ruwvoer van eigen land halen en besparen op kunstmestkosten. Ook het sluiten van de kringloop is een van de uitdagingen. Vanuit milieuoogpunt streven we naar een lagere ammoniakemissie om kwetsbare natuur te beschermen. De loonwerker speelt een belangrijke rol in dit proces en daar zoomen we tijdens deze workshop op in.

Minder ammoniakemissie

Zwier van der Vegte van innovatieprogramma Bemest op z'n Best geeft een toelichting op het programma, legt uit wat de principes van ammoniakemissie zijn en hoe je met zorgvuldige bemesting die emissie flink omlaag brengt.

Meer ruwvoer

Dennis Storkhorst van adviesbureau Groeikracht BV legt vervolgens uit hoe je als loonwerker een bijdrage levert om de ruwvoerteelt te verbeteren. Hoe leidt het beperken van de ammoniakemissie tot een meer opbrengst van eigen land en wat is dit waard voor een melkveehouder? Waar moet je op letten als loonwerker om het verschil te maken?

Tevreden klanten

Twan Gubbels van loonwerkbedrijf Gubbels Agro laat zien wat er nu al mogelijk is in de praktijk. Met nauwkeurig en gericht grondonderzoek en precisiebemesting realiseren zij 5 tot 10% meer gewasopbrengst dan gemiddeld voor hun klanten. En dat maakt hen tot een gewilde partner van boerenbedrijven.

We sluiten de workshop af met een interactieve discussie aan de hand van een aantal stellingen. Hoe denk jij over deze materie, wat levert in jouw ogen de beste bijdrage aan een goed resultaat en hoe verkoop jij deze meerwaarde?

Aanmelden

Kom donderdag 15 september om 13.30 uur naar het Grenzeloos innoveren-Paviljoen op Veld C (standnr. 4.22) tijdens Agrotechniek Holland in Biddinghuizen. Deelname aan de workshop is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar innovatiemestaanwending@wur.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen je komt.