Themadag

Kom 6 september naar de Maisdag

Snijmais bemesten, oogsten en conserveren. Tijdens de Maisdag in Hengelo (Gld) op 6 september a.s., valt er vanalles te zien, horen en beleven rondom snijmaisteelt. Bemest op z’n Best geeft ’s morgens en ’s middags een workshop in de Kennisschuur.

Organisator Bemest op z'n Best
Locatie Agro-innovatiecentrum De Marke, Roesinkweg 2 in Hengelo (Gld).

Meld je gratis aan

Agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo (Gld) vormt 6 september van 9.00 tot 17.00 uur het decor van de Maisdag georganiseerd door vakmedia Boerderij en Trekker. Je kunt er diverse workshops volgen, demo’s bekijken, langs gaan bij verschillende stands en de machinestraat bezoeken om daarmee kennis op te doen voor jouw snijmaisteelt.

Workshop: Stikstof benutten en kosten besparen

Zwier van der Vegte, trekker van werkgroep Demo & Praktijk van Bemest op z’n Best en voorheen tevens bedrijfsleider van De Marke, geeft in de Kennisschuur een workshop over stikstof benutten en kosten besparen. Hij laat daarbij zien hoe een nauwkeurige toediening van mest op het land de benutting verbetert, de ammoniakemissie vermindert en hoe je daarmee op kunstmest bespaart. Zwier gaat in op de invloedsfactoren tijdens het bemesten én hoe je op je eigen bedrijf het beste resultaat realiseert.

Aanmelden Maisdag

De Maisdag is geheel gratis bij te wonen en vindt plaats op 6 september a.s. van 09:00 - 17:00 uur op Agro-innovatiecentrum De Marke, Roesinkweg 2 in Hengelo (Gld). Naast de workshop van Bemest op z’n Best zijn er ook diverse andere interessante lezingen en workshops. Klik hier voor meer info en aanmelden.