Nieuws

Hoe gaat de sector wereldwijd om met lage melkprijs

Gepubliceerd op
25 augustus 2016

Wereldwijd hebben melkveehouders de afgelopen periode te maken gehad met lage melkprijzen. Wat betekent dat voor de sector in landen zoals Nieuw Zeeland, Ierland, Duitsland en Engeland? Tijdens het IFCN congres begin juni in het Belgische Gent hebben Franse onderzoekers dit voor enkele landen in beeld gebracht in een korte film. Dit gebeurde aan de hand van interviews met vijf experts.

De onderzoekers waren in eerste instantie nieuwsgierig naar de economische situatie in de melkveehouderij als gevolg van de lage melkprijs. Experts uit Nieuw Zeeland, Ierland, Duitsland, Engeland en Nederland bespraken dit in een vragengesprek. Zij  schetsten in het kort de financiële situatie van de melkveehouderijsector in het desbetreffende land. De onderzoekers gaven vervolgens aan hoe de melkveehouders in de  verschillende landen zoeken naar oplossingen om kosten te besparen. De Franse onderzoekers waren ook nieuwsgierig naar een eventuele bijdrage van banken, voerindustrie, melkverwerkers en overheid om het hoofd financieel boven water te kunnen houden in deze moeilijke tijd.

Interviews met zuivelexperts

De interviews zijn te bekijken via https://vimeo.com/album/4054897. Let op : De interviews zijn gehouden in het Engels en de ondertiteling  in het Frans.

Project

De Nederlandse bijdrage van het project ‘Kostprijsvergelijking met het buitenland’ wordt mede gefinancierd door ZuivelNL.