Nieuws

Feedwedge en Maaivenster werken goed bij omweiden

Gepubliceerd op
24 augustus 2017

Omweiden wordt beter stuurbaar door de grasgroei en de grasbehoefte te vatten in kengetallen. En deze getallen vervolgens presenteren in de 'Feedwedge' en het 'Maaivenster' in de tool 'Grip op Gras'. Dat concluderen veehouders en weidecoaches die deze applicaties van april tot en met juni 2017 hebben getest. Deze test maakt onderdeel uit van de bouwsteen 'Grasvoorraad' binnen 'Amazing Grazing'.

Grip op Gras is de demonstratietool van Amazing Grazing en is te gebruiken via www.akkerweb.eu. De belangrijkste kengetallen van Grip op Gras zijn droge stofopbrengst, grasgroei, rotatielengte, beweidingsplatform en droge stofopname.  

Hoewel geconcludeerd wordt dat de Feedwedge en het Maaivenster goed werken bij omweiden, verdient de  gebruiksvriendelijkheid van Grip op Gras een verbeteringsslag. Vooral het invoeren van de data moet gemakkelijker kunnen.
 
Met de resultaten van de test zijn het concept van de Feedwedge en het Maaivenster goed bevonden. De rekenregels komen eind 2017 beschikbaar, evenals de ervaringen met de tools en het wensenlijstje van de gebruikers. Deze informatie komt vrij beschikbaar voor het bedrijfsleven. Bedrijven kunnen hier dan hun eigen producten en diensten mee ontwikkelen.

Meer informatie

Meer informatie over de ontwikkeling van Grip op Gras kunt u lezen in een powerpoint-presentatie.