Nieuws

Vrijloopstal PLUS opent deuren voor publiek tijdens 'Europa om de hoek' Kijkdagen

Gepubliceerd op
23 april 2015

Tijdens de 'Europa om de hoek' Kijkdagen op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei openen tientallen Europese projecten in heel Nederland hun deuren voor publiek. Projecten laten graag zien wat ze – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Een van de deelnemende projecten is de Vrijloopstal PLUS van de familie Geenen uit het Brabantse Bladel.

De Vrijloopstal PLUS kunt u bezoeken op vrijdag 8 mei, tussen 09.00 en 16.00 uur. Arjan Geenen van Vrijloopstal PLUS: “Bezoekers die bij ons een kijkje komen nemen, zullen een rondleiding krijgen over het bedrijf. We laten ze kennismaken met een nieuwe, diervriendelijke manier van veehouden waarbij het dierwelzijn en de diergezondheid voorop staat. Aan het einde van de dag hopen we dat de mensen gezien en ervaren hebben dat de sector in beweging is en dat we steeds proberen aan te sluiten bij de wensen van de consument en maatschappij”.

Over de Vrijloopstal PLUS

Een vrijloopstal voor koeien is een stal zonder ligboxen. De koeien lopen vrij rond en hebben genoeg ruimte om natuurlijk kuddegedrag te vertonen. Koeien in een vrijloopstal hebben minder gezondheidsproblemen en worden daardoor ouder. Bijzonder aan de stal van de familie Geenen is dat de stal een beluchtingsvloer heeft met houtsnippers, afzuiging via de bodem en een luchtwasser, die de ammoniak uit de lucht haalt. In Brabant wordt inmiddels een tweede vrijloopstal PLUS gebouwd.

Praktische informatie

Bezoekers zijn op vrijdag 8 mei van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. U vindt de Vrijloopstal op het volgende adres: Ten Vorsel 2,  5531 ND in Bladel. Wilt u het introductiefilmpje bekijken, klik dan hier.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan