Nieuws

Veel belangstelling voor ruwvoercursus

Gepubliceerd op
23 januari 2017

Op 25 januari 2017 start Cumela de tweede groep van de cursus 'Partner in ruwvoer'. Deze cursus bestaat uit vijf dagdelen, waarin verschillende deskundigen elk een onderwerp voor hun rekening nemen. Met als doel uw kennis te vergroten om een hogere productie van ruwvoer en een beter verdienmodel te realiseren.

Wat de zon is voor een zonnepaneel, het meel voor een bakker en data voor een ict-er, is het ruwvoer voor de veehouder. Een onmisbare grondstof waarvan de kwaliteit direct invloed heeft op het eindresultaat. Een grondstof die per seizoen meerdere keren door uw machines gaat: U zaait, bewerkt, verpleegt, maait, oogst en verwerkt ruwvoer. Volg de cursus 'Partner in ruwvoer' en vergroot uw kennis over ruwvoer.

Een grasplantje komt in een seizoen tot wel 20 keer met uw machines in aanraking. Dan hoeft niemand u nog uit te leggen dat u de beste machines moet inzetten en deskundige medewerkers nodig heeft die onder alle omstandigheden de optimale instelling van de machine kennen en benutten. Ruwvoer is de belangrijkste grondstof voor een (melk)veebedrijf. De hoeveelheid en kwaliteit heeft een belangrijke invloed op het bedrijfsresultaat.

Aandacht voor KringloopWijzer

Maar er is meer: wat weet u van de kringloopwijzer? Kunt u uw klanten daarmee helpen? Wat weet u van ruwvoerkwaliteit en opslagsystemen? Kunt u een monsteranalyse van ruwvoer lezen en uitleggen? Hoe goed kent u de bodem onder de gewassen die u verwerkt? Kunt u een profielkuil op waarde schatten? Hoe benut u deze meerwaarde naar uw klanten?

Kom naar de cursus 'Partner in ruwvoer'. In vijf dagen leiden vijf specialisten u rond in bovengenoemde vakgebieden: bodemkunde, kringloopwijzer, teeltsystemen, ruwvoerkennis en het verdienmodel.

Meer informatie en aanmelden

Vijf dagen, verspreid over vijf weken. Vijf thema's, vijf locaties. Met circa 10 collega's uit het hele land. Met en van elkaar leren. Alfons van den Belt is de vaste procesbegeleider van deze cursus. De start staat gepland op 25 januari. Details van deze interactieve en boeiende cursus vindt u op de cursuspagina.

Bron: Cumela