Nieuws

Proef inkuilen van voederbomen geslaagd

Gepubliceerd op
7 februari 2013

In september heeft het Praktijknetwerk Voederbomen & Multifunctioneel landgebruik een proef uitgevoerd met het inkuilen van blad en twijgjes van wilgen met gras.

Op 9 januari 2013 werd tijdens een netwerkbijeenkomst een baal geopend en opgevoerd aan de geiten. Het inkuilproces was goed verlopen, de geur was perfect en de geiten vlogen erop om het op te eten. We kunnen daarom stellen dat de proef met inkuilen van wilgentakken is geslaagd.

Tijdens de bijeenkomst werden er ook ervaringen uitgewisseld tussen veehouders en voedingsdeskundigen van Diergaarde Blijdorp. Vanuit dierentuinen is er veel ervaring op het gebied van teelt- en oogsttechniek van voederbomen, omdat het rantsoen van beesten in de dierentuin vaak voor een groot deel uit bladeren bestaat. Omdat er een constante aanvoer nodig is in dierentuinen, die ook in de winter doorgaat, is het conserveren van blad noodzakelijk. Inkuilen is één van de conserveermethodes.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aanInformatie bij netwerkbegeleider Nick van Eekeren.