Nieuws

Patrick en Emmy Hoefmans hebben veel geleerd van Koeien & Kansen

Gepubliceerd op
13 maart 2015

Patrick en Emmy Hoefmans uit Alphen hebben 15 jaar enthousiast deelgenomen aan het project Koeien & Kansen. Het bedrijf is in die periode flink gegroeid, waardoor hij het ook drukker heeft gekregen met zijn werkzaamheden. Als deelnemer van het eerste uur heeft hij nu toch besloten uit het project te stappen.

‘’De start van het project was prachtig’’, merkt Patrick Hoefmans op. Het viel hem op dat de deelnemers allemaal een leuke positieve houding kenden. “Hierdoor stimuleerden we elkaar. Er heerste een houding van denken in mogelijkheden en kansen in plaats van bedreigingen’’. Deze houding uitte zich door een positieve manier te kijken naar je bedrijfsvoering.  

Zaken vanuit een breder perspectief bekijken

Het is een leuke en leerzame tijd geweest voor Hoefmans.  ‘’Ik heb niet alleen veel van mijn bedrijf en collega’s geleerd, maar ook geleerd om de zaken vanuit een breder perspectief te benaderen’’, gaat hij verder.  ‘’Vooral de aandacht en begeleiding vanuit het project voor de koeien heeft voor mij echt een duidelijke plus opgeleverd.  Ik heb meer inzicht gekregen in mijn veestapel’’.  Hij vindt het dan ook jammer dat de laatste jaren hiervoor minder aandacht is. Hij heeft het idee dat de koeien van de kansen aan het verdwijnen zijn.

Blijven kijken naar Koeien en Kansen

Sinds 1999 is Patrick Hoefmans deelnemer aan het project. Hij heeft zich toentertijd vol overgave in het project gestort en toonde daarbij een actieve betrokkenheid. Vanaf 1999 is het bedrijf fors in omvang toegenomen. Het bedrijf heeft zich stevig doorontwikkeld. Hierdoor het is qua werk een stuk drukker geworden.  “Ik zal de innovaties en contacten binnen het project zeker gaan missen. Voor mij is het nu dus de taak om zonder het project naar de koeien en de kansen te  blijven kijken”, merkt Hoefmans tot slot op.