Nieuws

Melkportretten van Koeien & Kansen-deelnemers

Gepubliceerd op
26 mei 2014

The Milk Story is het platform voor dialoog over alle maatschappelijke aspecten van de productie en consumptie van zuivel. Een onderdeel van dit platform zijn de ‘Melkportretten’. De komende tijd staan een aantal deelnemers van Koeien & Kansen hier in de etalage. Zij vertellen hier hun verhaal over de uitdagingen en kansen van de melkveehouderij in Nederland.

In een serie ‘Melkportretten’ gaat the Milk Story in gesprek met de melkveehouders van Koeien & Kansen. Deze zestien enthousiaste melkveehouders werken al jaren samen met het onderzoek aan het ontwikkelen van een duurzame en maatschappelijk geaccepteerde melkveehouderij.

Maatschappelijk geaccepteerd produceren

Een aantal ondernemers vertelt zijn verhaal en licht zijn gemaakte keuze toe op het platform. De ene ondernemer richt zicht op zijn omgeving, de andere legt de nadruk op het produceren van duurzame energie. Weer een andere ondernemer vindt het belangrijk zichtbaar duurzaam te produceren. Naast bedrijfsspecifieke aandachtspunten richten alle deelnemers zich op het verbeteren van de mineralenbenutting en is er aandacht voor een economische bedrijfsvoering.

Melkportretten op The Milk Story

De afgelopen periode zijn er drie Koeien & Kansen deelnemers aan het woord geweest.

Alle melkportretten zijn de komend tijd te vinden op The Milk Story.