Nieuws

MDV stal; Groene stal van de toekomst

Gepubliceerd op
7 februari 2013

Als vervolg op het onderzoek naar klauwslijtage en gebruik van ligplateaus en hellingen in geitenstallen is door het netwerk ‘Ontwerp Duurzame Geitenstallen’ een onderzoek gestart naar bomen en planten in en om de geitenstal. Tevens is het 25 april 2012 op het minisymposium gepresenteerde stalconcept uitgewerkt volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Deze meetlat is sinds 1 januari jl. ook voor de geitenhouderij beschikbaar.

In het kader van hun afstudeeropdracht hebben Roy Donker en Daniƫlle Horyon, vierdejaars Dier- en Veehouderij studenten aan de HAS Hogeschool, deze onderzoeken uitgevoerd. Als resultaten van beide onderzoeken zijn 2 tools ontwikkeld, namelijk een Prezi-presentatie en een rekenmodule MDV-certificering. Deze rekenmodule is gemaakt om na te gaan of uw bedrijf in aanmerking kan komen voor de genoemde certificering. Beide tools zijn tijdens een interactieve netwerkbijeenkomst op 30 januari jl. getest door een aantal melkgeitenhouders. Hun feedback is verwerkt in de laatste versie van de tools.

De Prezi is op dit moment beschikbaar voor alle geĆÆnteresseerden, de MDV tool is dit binnenkort. Zodra dit het geval is zullen wij u daarover uiteraard informeren.


Meer informatie bij netwerkbegeleider Mireille Gijsberts.