Nieuws

Loonwerkers gezocht met een weeginrichting

Gepubliceerd op
18 september 2014

Het Ruwvoerplatform zoekt loonwerkers die een weeginrichting hebben voor opbrengstbepaling per perceel. Nu het einde van de zomer nadert kan de balans opgemaakt worden. Op basis hiervan zal er een nauwkeurig bemestingplan per bedrijf opgesteld kunnen worden.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de bemesting is het verstandig per perceel te bemesten. Door rekening te houden met de opbrengsten per perceel en per snede is dit mogelijk. Het is dan wel noodzakelijk dat er een goede opbrengstenbepaling heeft plaats gevonden.

Bemestingsplan per perceel

In de praktijk wordt nog maar mondjesmaat een bemestingsplan per perceel opgesteld. Als verklaring wordt vaak gewezen naar beperkte gegevens over de opbrengsten per perceel. Het Ruwvoerplatform wil inzicht krijgen in de beschikbaarheid van de benodigde weeginrichting. Het platform wil met deze oproep uitzoeken hoeveel machines er zijn en in welke regio's.

Oproep aan loonwerkers

Het Ruwvoerplatform roept loonwerkers daarom op om zich te melden, indien ze een weeginrichting hebben. Geeft uw contactgegevens door aan info@beslisboomsnijmais.nl. Dan zetten wij u letterlijk ‘op de kaart’. Zo wordt het inzichtelijk waar de verschilllende machines beschikbaar zijn in Nederland.

Meer informatie

Bezoek ook de website: www.beslisboomsnijmaïs.nl