Nieuws

KringloopAcademie organiseert basis training KringloopWijzer

Gepubliceerd op
15 maart 2016

De VLB heeft vier KringloopAcademies georganiseerd, waaraan veel VLB-adviseurs mest succes aan deel hebben genoemen. Dit voorjaar start de 5e KringloopAcademie. Deze wordt speciaal georganiseerd voor adviseurs van andere organisaties. Interesse? Inschrijven kan nog tot 1 april.

Met de KringloopWijzer wordt de mineralenefficiƫntie op bedrijfsniveau in beeld gebracht. Hiermee is sturen op de benutting van mineralen en dus besparen op voer- en kunstmestaankoop en/of mestafvoer mogelijk. Door het optimaliseren van de bedrijfsvoering is het mogelijk om ontwikkelingsruimte te creƫren. Bovendien biedt de KringloopWijzer de mogelijkheid om als sector binnen de vastgestelde milieurandvoorwaarden te blijven en verantwoord te kunnen ontwikkelen.

Basis Training KringloopWijzer

Deze training is bedoeld voor (junior) adviseurs die actief zijn in de melkveehouderij, met minimale ervaring in het invullen van de KringloopWijzer. Tijdens drie bijeenkomsten doen zij ervaring op met het invullen van de KringloopWijzer en leren ze de uitkomst juist te interpreteren en te vertalen naar de detreffende bedrijfssituatie.

Meer informatie en programma

Wilt u meer weten over deelname, kosten en het programma?

Aanmelden

Interesse? Meld je dan snel aan. Door een mail te sturen voor 1 april 2016 naar gerriannejansen@vlb.nl. Er is ruimte voor 25 deelnemers, op volgorde van aanmelding.