Nieuws

Koeien & Kansen levert twee doctoren

Gepubliceerd op
18 november 2013

De informatie die Koeien & Kansen en De Marke oplevert is waardevol en degelijk. Op basis van deze informatie zijn vrijdag 15 november Jouke Oenema en Koos Verloop gepromoveerd tot doctor.

Een degelijke gegevensverzameling en analyse, dat is de kernwaarde van het project Koeien & Kansen. Het resultaten van deze projecten zijn wetenschappelijk verantwoord. De onderzoeksmethoden en de onderwerpen waren goede aanleidingen voor de medewerkers van het project om wetenschappelijk te publiceren en vervolgens te promoveren. Jouke Oenema en Koos Verloop mogen in het vervolg Dr. voor hun naam zetten. Het proefschrift van Jouke heeft de titel ‘transitions in nutrient management on commercial pilot farms in the Netherlands’. Twee van de Koeien & Kansen veehouders waren zelfs paranimf bij deze promotie. De titel van het proefschrift van Koos Verloop is ‘Limits of effective nutrient management in dairy farming: analyses of experimental farm De Marke’.

Proefschriften

De titel van het proefschrift van Koos Verloop is ‘Limits of effective nutrient management in dairy farming: analyses of experimental farm De Marke’. Met de proefschriften zetten de onderzoeker het werk van De Marke en Koeien & Kansen ook internationaal op de kaart, wat bijdraagt aan het beeld dat in Europa bestaat van de Nederlandse melkveehouderij. Dit bleek onder andere uit de positieve reacties van collega’s uit België, Italië, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Ierland op de proefschriften.


Onderzoek op beeld

Voorafgaand aan de verdediging van hun proefschrift hebben Jouke en Koos zogenaamde lekenpraatjes gehouden. Dit houdt in dat ze voor familie en kennissen hebben uitgelegd waar hun onderzoek over ging. Deze presentaties zijn terug te zien op Wageningen UR tv.

Lekenpraatje van Dr. Ing. Jouke Oenema

Lekenpraatje van Dr. Ir. Koos Verloop (start op ongeveer de 5e minuut, zie onderin tijdsbalk)