Nieuws

Koeien & Kansen betrekt de maatschappij

Gepubliceerd op
30 augustus 2013

Koeien & Kansen bedrijf Houbraken heeft een ‘hooihuiske’ naast het erf geplaatst. Fietsers kunnen in het hooihuiske schuilen, maar ook geïnformeerd worden over de landbouw en het melkveebedrijf Houbraken. Er is een film te zien over het bedrijf. De reacties zijn erg positief.

De melkveehouderij is zich er meer en meer van bewust dat communicatie belangrijk is. Niet alleen met de politiek, maar ook met de rest van de maatschappij.  Koeien & Kansen veehouders voelen dit ook en spelen hierbij een rol. Zo ook Adrian en Jennifer Houbraken. Hun bedrijf ligt aan een  fietsroute in het buitengebied van Bergeijk. In samenwerking met onder andere de ZLTO, de gemeente Bergeijk en Waterschap de Dommel zijn drie fietsroutes opgezet in de omgeving van Bergeijk, de zogenaamde ‘hooihuiskes’ routes.

nieuws287 hooihuuske 3 film.JPG

Langs deze routes zijn op een aantal plaatsen rustplaatsen gecreëerd bij naastgelegen bedrijven. Eén ervan staat opgesteld bij het bedrijf van Adrian en Jennifer Houbraken. In een ‘hooihuiske’ kun je rusten of schuilen, maar ook geïnformeerd worden over de landbouw in het algemeen en specifiek over het melkveebedrijf Houbraken. Zo hangt er een televisie waarop een film draait over het bedrijf. Een afkalvende koe maakt onderdeel uit van de film.

Het doel van de ‘hooihuiskes’ is om een positief en reëel beeld van de sector te schetsen richting de maatschappij. De reacties in het gastenboek zijn erg positief.