Nieuws

Info- en demodag Mestscheiden: werking en toepassing dikke fractie

Gepubliceerd op
8 april 2013

Op woensdag 17 april wordt in Westerbork een info- en demodag georganiseerd vanuit het praktijknetwerk Mestscheiden, kans voor bedding en bemesting.

Deze info- en demodag richt zich op drie zaken: demo mestscheiden, toepassing dikke fractie in de boxen en toepassing van dikke fractie als bemesting. Afgelopen twee jaar heeft het praktijknetwerk hierover veel informatie en kennis opgedaan. Op 17 april vertellen wij u er graag alles over. U bent van harte uitgenodigd!

Demo mestscheiden:

Op het bedrijf van familie Wiechers zijn drie soorten schroefpersvijzels in werking te zien: van Doda, Sepcom en Bauer. Deze schroefpersvijzels zijn in werking gedurende de gehele info- en demodag.

Toepassing dikke fractie in boxen:

Naast een informatieve presentatie over de toepassing, wordt tijdens de opendag enkele malen de boxen van de koeien gevuld met dikke fractie. Met een shoveltje wordt dikke fractie met behulp van een doseerbak over de boxen verdeeld. Ook is tijdens de info- en demodag de stal te bezichtigen. Familie Wiechers heeft ruim 2 jaar ervaring met ligbed van dikke fractie als boxvulling.

Bemesting dikke fractie:

In een informatieve presentatie wordt u op de hoogte gesteld van de laatste nieuwtjes rondom de bemestende waarde van de dunne- en dikke fractie, en de laatste wet- en regelgeving hieromtrent.

Programma:

Datum: Woensdag 17 april van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Familie Wiechers, Beilerstraat 18, 9431 TA Westerbork

Presentaties:

13.30 - 14.00 uur: Dikke fractie in de box; door Freerk Oudman, DLV
14.00 - 14.30 uur: Bemesting en wetgeving rond mestscheiding; door Albert Jan Bos, DLV

Informatie bij netwerkbegeleider Freerk Oudman, tel. 06-51581732