Nieuws

Groeikansen voor netwerkbegeleiders

Gepubliceerd op
15 maart 2012

Voor netwerkbegeleiders van ondernemersnetwerken is een brochure gemaakt met praktische gereedschappen en werkvormen. Met deze informatie kunnen ze zichzelf trainen. Onderzoekers van Wageningse UR ondersteunden in het project “GROEI.kans! netwerkbegeleiders in hun ontwikkeling als begeleider van ondernemersnetwerken. De ervaringen uit dit driejarig project zijn nu gebundeld met als titel: ‘Groeikansen voor netwerkbegeleiders’

Een goede begeleider weet waar zijn (of haar) kracht ligt en kan daarmee zijn ondernemersnetwerk op een juiste wijze ondersteunen. Met die kwaliteiten speelt hij in op het groepsproces. Hoe dat werkt  wordt in de brochure nader toegelicht. De brochure is een gereedschapskist geworden voor de netwerkbegeleider die handvaten biedt om zich te ontwikkelen in het begeleiden van ondernemersnetwerken. Daarnaast staan er tal van concrete werkvormen in die je als begeleider voor verschillenden doeleinden kunt gebruiken bv innovaties stimuleren. Kortom veel gereedschap in een overzichtelijke “gereedschapskist” waar je als netwerkbegeleider direct mee uit de voeten kunt.

Grensoverschrijdend project

GROEI.kans! is een grensoverschrijdende project waarin 24 partners uit Vlaanderen en Nederland drie jaar hebben gewerkt aan de versterking van ruraal ondernemerschap met een aantal bijeenkomsten. Tijdens deze netwerkbegeleidersbijeenkomsten werkten de deelnemers, aan hun ontwikkeling als begeleider. Thema’s als het begeleiden van samenwerking en innovatie of het stimuleren van creativiteit passeerden de revue. Verschillende werkvormen werden met elkaar gedeeld en daarna in de praktijk gebracht.

De brochure is mede tot stand gekomen door praktische inbreng van René Schepers die tevens co-auteur van de brochure is.

Gratis downloaden brochure

De brochure is hier gratis te downloaden