Nieuws

ERF-1 vla genomineerd voor De Smaak van Nederland

Gepubliceerd op
9 oktober 2013

Harry Bruins, deelnemer aan Het Nieuwe Veehouden is met zijn eigengemaakte ERF-1 vanillevla doorgedrongen tot de finale van de smaak van Nederland. Een vakjury maakt op 25 november de winnaar bekend.

Op 24 oktober presenteert Harry Bruins zijn vla, en de film die over het bedrijf is gemaakt, op de Food Valley Expo. Via facebook en twitter kan, na 24 oktober, het publiek stemmen voor de publieksprijs. 

Het Nieuwe Veehouden gaf hem de inspiratie om te zoeken naar een bedrijfsvoering die echt bij hem past. “Je moet doen wat je echt leuk vindt en je niet in een economische dwangbuis van alleen maar schaalvergroting laten drukken”. Naast de productie van streekproducten heeft het bedrijf een zorgtak, een educatietak en een recreatietak. Harry is trots op de bedrijfsontwikkelingen tot nu toe, maar zit nog volop plannen. Zo heeft hij net een gesprek, samen met zijn innovatiecoach en mogelijkmaker, met de gemeente Kampen gevoerd over zijn nieuwbouwplannen. “Eigenlijk wil ik de agrarische hoofdfunctie van ons bedrijf wijzigen in een maatschappelijk hoofdfunctie. De wetgeving rondom agrarische bedrijven richt zich vaak op een agrarisch productiebedrijf met eventuele neventakken. Bij ons worden de neventakken de hoofdtak en de productie de neventak.”

Naast de “nieuwerwetse vla met de smaak van vroeger” verkoopt ERF-1 melk, yoghurt, karnemelk en boter. Afgelopen weekend presenteerde het bedrijf de nieuwe ERF-1 boter op de streekmarkt in Kampen, die ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van Kampereiland werd georganiseerd. “Voor het eerst sinds 100 jaar werd er weer boter uit Kampereiland verhandeld op de Botermarkt in Kampen. Geweldig toch, 100 jaar geleden gingen de boeren van Kampereiland met hun eigen boter naar de botermarkt en nu weer”.