Nieuws

Nieuwe editie Handboek Melkveehouderij 2017/18

Gepubliceerd op
7 november 2017

Wageningen Livestock Research publiceert een nieuwe editie van het Handboek Melkveehouderij. Het Handboek Melkveehouderij 2017/18 is uitgebreid en geactualiseerd, onder andere met kennis over het gebruik van bodem en water, meststoffen en de bemesting van grasland, onkruidbestrijding, graslandgebruik, voederwaardeprijzen, rundveeverbetering en diergezondheid.

Het Handboek Melkveehouderij is hét naslagwerk voor melkveehouder, agrarisch adviseur, docent en student. Het boek is gebaseerd op kennis en onderzoeksresultaten van onder meer Wageningen Livestock Research. Het digitale handboek is voor iedereen gratis toegankelijk via de website www.handboekmelkveehouderij.nl. De update en het beschikbaar stellen van dit handboek is financieel mogelijk gemaakt door ZuivelNL.

Verwijzing via internet

Het digitale Handboek Melkveehouderij 2017/18 brengt belangrijke basisinformatie voor een optimale bedrijfsvoering bij elkaar. Voor achtergrondinformatie en de meest actuele gegevens verwijst het handboek naar informatie, publicaties en tools op internet. Op die manier zijn ook de nieuwste ontwikkelingen en adviesprogramma’s gemakkelijk te vinden.

Gratis downloaden

U kunt het Handboek Melkveehouderij 2017/18 gratis downloaden.

Het Handboek Melkveehouderij is ook verkrijgbaar als gedrukte versie: Paperback Handboek Melkveehouderij.