
Onderwijstype
Nascholing Immunologie – Thema allergieën
In deze nascholing leer je alles over (voedsel)allergie. Je ontdekt hoe allergieën ontstaan en wat de risicofactoren zijn.
Wat leer je?
Je leert wat allergieeën zijn en hoe je risico’s kunt inschatten, plus wat dat betekent voor de samenleving. Daarnaast hoor je meer over lopende studies naar allergiepreventie en -behandeling.Ook komt aan bod waarom allergie een belangrijke rol speelt binnen de eiwittransitie.
Deze nascholing is deels interactief. De groep zal zelf aan te slag gaan met een opdracht om nog iets dieper in de materie te duiken. Aan het eind van de sessie ken je de nieuwste ins and outs op het gebied van (voedsel)allergie.
Wie geeft de nascholing?
Tamara Hoppenbrouwers werkt als assistant professor bij de leerstoelgroep Agrotechnology and Food Sciences van Wageningen University and Research. Haar specialisme is immunomodulatie door voeding. Ze maakt vooral gebruik van celmodellen om te zien hoe voedingscomponenten de cellen van het afweersysteem kunnen beïnvloeden.
Daarnaast is ze ook actief voor het Wetenschapsknooppunt Wageningen (gericht op het basisonderwijs), zie onderstaand artikel.
Inschrijven
Inschrijven
Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van al onze nascholingen? Abonneer je gratis op de nieuwsbrief van Wageningen Pre University.