JJ (Joline) Wierda MSc

JJ (Joline) Wierda MSc

Promovendus

In mijn promotieonderzoek werk ik aan een gezonde en duurzame voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen. Mijn project is onderdeel van de Regio Deal Foodvalley. Hierin werken Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht, Alliantie Voeding in de Zorg en vele andere partijen uit de regio intensief samen om de transitie naar een gezondere en duurzamere voedselconsumptie te versnellen en onderzoeken. Op woensdag 2 juli 2025 verdedig ik mijn proefschrift.

Mijn bachelor en master Nutrition and Health heb ik in Wageningen behaald. Met veel plezier werk ik nu als PhD-kandidaat bij de leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl van Wageningen University & Research. Mijn promotoren zijn dr. Maartje Poelman en prof. dr. Emely de Vet en mijn copromotor is dr. Sanne Djojosoeparto, allen vanuit Wageningen University & Research.

 

Publicaties

  • Wierda, J.J., de Vet, E., Troost, E. and Poelman, M.P. Characterizing food environments of hospitals and long-term care facilities in the Netherlands: a mixed methods approach. BMC Health Serv Res 24, 31 (2024). https://doi.org/10.1186/s12913-023-10399-6
  • Wierda, J.J., Dijkstra, S.C., Wopereis, T.M., Djojosoeparto, S.K. and Poelman, M.P. Identifying mechanisms that shape the food environment in long-term healthcare facilities in the Netherlands: a participatory system dynamics approach. BMC Public Health 25, 372 (2025). https://doi.org/10.1186/s12889-024-21124-1 
  • Wierda, J.J., van Nassau, F., Djojosoeparto, S.K. and Poelman, M.P. Which factors influence the transition towards a healthy and sustainable food environment in Dutch hospitals? A qualitative view from stakeholders. BMC Med 23, 45 (2025). https://doi.org/10.1186/s12916-025-03872-y