Nieuws

Kijk nu webinar over sturen op broeikasgassen terug

Gepubliceerd op
17 december 2020

Het projectteam KringloopWijzer organiseerde op 15 december van 13.00-14.00 uur een webinar over broeikasgasemissies op het melkveebedrijf. Dit webinar waarvoor ruim 460 deelnemers zich hebben aangemeld is nu terug te kijken.

Ferry Leenstra (WUR), Frank Gort (Nevedi) en Kees Magré (Exlan) gingen onder leiding van Han Swinkels (ZuivelNL) met de deelnemers aan het webinar in gesprek. De sprekers deelden hun (wetenschappelijke) kennis en belangrijkste adviezen over sturen op broeikasgassen aan melkveehouders.

Ferry Leenstra nam de kijkers mee in haar onderzoek naar circulariteit en broeikasgassen met accent op de melkveehouderij en gaf u inzicht in de verschillende te onderscheiden broeikasgassen en de processen waar ze bij vrijkomen. Frank Gort verzorgde een introductie over de carbon footprint berekeningen van mengvoeders en hoe dat is geïmplementeerd in de KringloopWijzer. Vervolgens deelde Kees Magré zijn ervaringen met maatregelen die op het melkveebedrijf genomen kunnen worden om broeikasgasemissie te reduceren en hoe je daar met behulp van de KringloopWijzer op kunt sturen.

Kijk hier het webinar van 15 december 2020 terug:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Vragen die tijdens de uitzending zijn gesteld zullen in januari beantwoord worden op de website van www.mijnkringloopwijzer.nl

Wat is een webinar?

Webinars zijn een interactie manier om deel te nemen aan een online bijeenkomst. Als deelnemer kijkt u op uw eigen computer via een live verbinding naar een uitzending. Vanuit een studio geven de sprekers uitleg over het onderwerp, in dit geval sturen op broeikasgassen. Via een chatfunctie kunt u vragen stellen aan de sprekers. Zij zullen zoveel mogelijk vragen beantwoorden tijdens de uitzending. Overige vragen worden van een antwoord voorzien en gepubliceerd op de website www.mijnkringloopwijzer.nl. Vragen? Stuur een mail naar communicatie@mijnkringloopwijzer.nl.