Conferentie

WAFL 2017: Op zoek naar nieuwe concepten en ideeën voor verbeteren dierenwelzijn

Eens in de drie jaar wordt WAFL georganiseerd, een internationale conferentie over de beoordeling van dierenwelzijn op de boerderij, tijdens transport en het slachten. Dit jaar hebben Wageningen University & Research en Van Hall Larenstein het evenement naar Nederland gehaald: van 5-8 september 2017 in congrescentrum de Reehorst in Ede.

Organisator Wageningen Centre for Animal Welfare and Adaptation
Datum

di 5 september 2017 tot vr 8 september 2017

Locatie Congrescentrum Reehorst in Ede

Op 5 september 2017 zal een ‘Innovation Day’ worden georganiseerd, waar innovatieve ideeën, concepten of systemen worden gepresenteerd die het welzijn van landbouwhuisdieren in de praktijk verbeteren. Conferentiedeelnemers uit zowel de industrie als de wetenschap doen dit in korte pitches, of tijdens een innovatiemarkt. De bijdragen kunnen variëren van nieuwe, innovatieve ideeën tot uitgewerkte huisvestingsconcepten, management innovaties of PLF technieken die onlangs zijn ontwikkeld.
Naast deelnemers aan de conferentie zijn ook andere belangstellenden van harte uitgenodigd. We nodigen in het bijzonder jonge ondernemers en start-ups uit om hun producten te presenteren en kennis te maken met (internationale) wetenschappers 

Programma

Het programma voor deze dag is als volgt:

 • 09:00     Ontvangst, koffie
 • 09:30     Welkom en inleiding (Prof. Bas Kemp)
 • 09:45 Lezing door  Prof. Dan Weary (UBC Canada): "Innovations to improve animals welfare: What have we reached and what should we aim for?
 • 10:30 Pitch presentaties welzijnsinnovaties
 • 12:00 Plenaire discussie en stemming voor beste pitch
 • 12:30 LUNCH
 • 13:30 Innovatie markt, met de mogelijkheid om uw idee, concept of ontwerp te presenteren (poster of object)
 • 16:00 Plenaire discussie en stemming innovatieprijs
 • 17: 00-Drankjes en diner, welkomstreceptie WAFL congres
  22: 00

Innovaties in Animal Welfare

De Innovation Day is gratis voor mensen die het gehele WAFL congres bezoeken. Voor degenen die alleen de innovatiedag bij wonen, bedraagt het inschrijfgeld 100 euro (inclusief lunch en dinerbuffet). U kunt inschrijven en betalen voor de dag via www.wafl2017.com/registration. Wilt u uw innovatieve ideeën, concepten en producten die bijdragen aan een beter welzijn presenteren tijdens de ochtendsessie en/of tijdens de Innovatie markt? Stuur dan een korte beschrijving (een abstract van max 300 woorden, geen figuren of tabellen) van uw innovatie naarinfo.wafl2017@wur.nl voor 7 april (onderwerp: innovatiedag). Houd er rekening mee dat de organisatoren beslissen welke innovaties tijdens de ochtendsessie en welke tijdens de innovatiemarkt worden gepresenteerd. Dit is afhankelijk van de ruimte in het programma en het karakter van de innovatie. De abstracts worden gebundeld en gepubliceerd.

Meer informatie

Voor vragen over de WAFL Innovation Day, neem contact met ons op:  info.wafl2017@wur.nl.