Nieuws

Mijn Duurzaamheid presenteert plan deelnemers

Gepubliceerd op
3 februari 2014

De melkveehouders van FrieslandCampina die deelnemen aan Mijn Duurzaamheid hebben in hun vierde bijeenkomst hun eigen integraal duurzame plan gepresenteerd. Hierin zijn de doelen opgenomen die zij willen realiseren op hun bedrijf om de duurzaamheid te vergroten.

De belangrijkste doelen die zij willen realiseren zijn onder andere het  verhogen van de grasproductie per hectare, een hoger organisch stof percentage, een rijker bodemleven, betere effici├źntie met behulp van  de kringloopwijzer. Verder is er aandacht voor een beter volhoudbare balans tussen werk en priv├ętijd, een scherper time management, een nog beter koecomfort, een hogere levensduur en het verbeteren van de verbinding met de burger.

Binnenkort ontvangen de deelnemers een nette versie van hun compacte plan, een cartoon van hun presentatie en het aanbod van FrieslandCampina van diverse realisatietrajecten om hun doelen te realiseren.

Eigen bedrijfsontwikkelingsplan

FrieslandCampina is dit winterseizoen deze proef met Mijn Duurzaamheid gestart om melkveehouders hun eigen duurzame bedrijfsontwikkelplan op te laten stellen. En om dat in groepen samen met andere melkveehouders te doen. Binnenkort evalueert FrieslandCampina de resultaten en ervaringen. Waarna besloten wordt hoe Mijn Duurzaamheid het aanbod van workshops en andere instrumenten kan verrijken.

Melk duurzamer produceren

Kern van Mijn Duurzaamheid is om een plan te maken dat zo goed mogelijk aansluit bij je eigen kernwaarden/karakter. Dat geeft een grotere garantie om je blijvend in te spannen om de doelen van het plan te realiseren. En zo je melkveehouderijbedrijf nog beter vol te kunnen blijven houden. En zo het produceren van melk nog duurzamer te maken.