Nieuws

Gezocht loonwerkers die drijfmest in de rij toepassen

Gepubliceerd op
14 april 2014

Het Ruwvoerplatform roept loonwerkers, die drijfmest in de rij bij snijmaïs toepassen op. Het platform wil een overzichtskaart maken, zodat veehouders inzicht krijgen welke loonwerkers over de benodigde machines beschikken.

Het maïsseizoen is al op veel plaatsen in voorbereiding. Het ligt steeds meer voor de hand om drijfmest in de rij van maïs toe te passen. Meststoffen worden beter hierdoor benut. Dit is steeds belangrijker bij de aangescherpte gebruiksnormen. In de praktijk vindt deze toepassing nog maar mondjesmaat plaats. Ondernemers verklaren vaak dat zij of hun loonwerker niet beschikken over de juiste machines, die er voor nodig zijn. Loonwerkers daarentegen verklaren dat zij er nog niet in investeren, omdat veehouders er nauwelijks om vragen. 

Drijfmest toedienen en zaaien in één werkgang
Na drijfmest in banen te hebben gelegd, wordt vlak naast de sleuf gezaaid. De markeerstokken geven de banen aan.

Loonwerkers met machine in beeld

Maar hoe zit het eigenlijk precies met die beperkte beschikbaarheid van de benodigde machines? Hoeveel zijn er in de verschillende regio’s?  Wij weten het niet! Daarom roept het Ruwvoerplatform loonwerkers op. Laat ons weten, als u drijfmest in de maïsrij (kunt) toepassen. Geef geef uw contactgegevens door aan info@beslisboomsnijmais.nl. Dan zetten wij u letterlijk ‘op de kaart’. Zo wordt het inzichtelijk waar de verschilllende machines beschikbaar zijn in Nederland.