Nieuws

EuroDairy Webinar Klauwgezondheid

Gepubliceerd op
9 januari 2017

Op donderdag 24 januari a.s. om 18.30 uur organiseert EuroDairy een internationaal Webinar over innovaties met betrekking tot klauwgezondheid. In het Webinar presenteert Jon Huxley, professor Diergezondheid in Nottingham (VK) en expert op het gebied van klauwgezondheid, nieuwe mogelijkheden om op melkveebedrijven de klauwproblematiek te kunnen aanpakken.

Diergezondheid en welzijn wordt steeds belangrijker, zowel voor het inkomen van de melkveehouder als ook voor de ‘license to sell’. Bovendien is het een probleem waar alle melkveehouders te maken hebben, dus niet alleen in Nederland. Daarom leent zo’n onderwerp zich bij uitstek voor internationale kennisuitwisseling.

In veel landen wordt onderzoek gedaan naar de beste aanpak. In Engeland is gedurende 5 jaar op praktijkbedrijven onderzoek gedaan naar behandelingen en het zo snel mogelijk signaleren van klauwproblemen. De resultaten van dit onderzoek zijn vertaald in klauwprogramma’s, die melkveehouders in hun bedrijfsvoering kunnen toepassen.

Het webinar Innovations in Hoof Health vindt plaats op dinsdag 24 januari 18.30-19.30 NL tijd. Voor verdere informatie en registratie (deelnemers moeten zich vooraf registreren) zie de website van AHDB (organisator) of de EuroDairy website.

EuroDairy