Netwerk

Arendsogen in en boven het graslandperceel

We zijn op zoek naar handige tools en werkwijzen die de grasgroei inzichtelijk maken en waarmee het graslandmanagement en het beweiden een stuk eenvoudiger gemaakt kan worden. Deze willen we graag opzoeken en uittesten op onze bedrijven.

Voor ons is het netwerk geslaagd als we diverse mogelijkheden hebben verkend en een keuze hebben gemaakt in wat haalbaar en betaalbaar is voor ons bedrijf. We willen als voorbeeld de mogelijkheden van GPS als ondersteuning uitzoeken, evenals geautomatiseerde graslandhoogtehoogtemeetsystemen. Ook denken we eraan om modelvliegtuigjes in te zetten om het grasland- en vee management makkelijker rond te zetten. Samengevat, willen we slimmere manieren vinden om grasland management, koe verkeer, en monitoring uit te proberen en vervolgens ook werkelijk toe te passen.

Onze aanpak gaat uit van de concepten leren door te doen, zien is geloven en werkenderwijs experimenteren. Hierbij is onze aanpak er op gericht om samen met een aantal partners buiten onze eigen netwerk te kijken naar de mogelijkheden voor de veehouderij. Een partner als High Eye en Livestock Improvement cooperation kennen we pas sinds kort maar zijn wel veelbelovend. Met de verkenningen op ons eigen bedrijf willen we met de een aantal tools uitproberen met de vraag of ze daadwerkelijk onze problemen oplossen.

Lijkt de eerste stap succesvol dan zoeken we de brede publiciteit om het idee verder te verrijken. Ook willen we in deze fase de brug slaan naar veehouders die met dezelfde problematiek kampen om het idee verder te brengen naar een echte praktijktoepassing. We zijn dan ook van plan om met de verschillende tools een soort roadshow te maken langs een aantal bedrijven die ook zoekende zijn naar modern beweidingsmanagement.
Ook zijn er jaarlijks diverse evenementen en cursussen gericht op graslandmanagement. Waarbij we onze bevindingen kunnen demonstreren. Het is overigens beslist niet de bedoeling dat het een reclameactie wordt, maar het gaat juist veel meer om bewustwording.

Nieuws

Producten

Meer informatie over producten en tools >>

Of Google de titel van het netwerk