Nieuws

18 juni - Bodemdag Veenkoloniën 2015

Gepubliceerd op
1 juni 2015

In het Jaar van de Bodem wordt op donderdag 18 juni in Valthermond de Bodemdag Veenkoloniën 2015 georganiseerd met als thema: 'Hoe houden we de bodem vruchtbaar? Deze dag wordt georganiseerd door InnovatieVeenkoloniën, Wageningen UR (PPO-agv) en LTO-Noord in samenwerking met de praktijknetwerken in de Veenkoloniën.

Tijdens deze dag is er aandacht voor de volgende vragen: Is het streven naar hogere opbrengsten per hectare in de Veenkoloniën geen roofbouw op de bodem? Hoe verhoog je de bodemvruchtbaarheid of hoe houd je die op peil? Wat moet ik nu doen om mijn grond zo vruchtbaar mogelijk door te geven aan toekomstige generaties?

Op deze Bodemdag 2015 is er specifieke aandacht voor deze vragen. Experts en adviseurs zullen vanuit verschillende aandachtsgebieden ingaan op deze onderwerpen. Dit gebeurt onder andere in het veld, waarbij gebruik wordt gemaakt met de opgedane kennis van de Praktijknetwerken en het Praktijkonderzoek in Valthermond.

Lezingen en veldrondleidingen 

De veldrondleidingen zijn ’s ochtends en ’s middags. Daarnaast zijn er doorlopend lezingen, posterpresentaties en demonstraties op en rond het erf van de Proefboerderij.

Locatie

Proefboerderij t Kompas / Innovatiecentrum Veenkoloniën, Noorderdiep 211, Valthermond.

Meer informatie en het programma

Lees het volledig Programma Bodemdag Veenkoloniën 2015