Nieuws

13 en 14 juni - Demodagen 'Bemesten is Vakwerk'

Gepubliceerd op
7 juni 2016

Het praktijknetwerk: ‘Waarheen met Ammoniak op Veen’ organiseert samen met andere partijen demodagen rondom drijfmestbemesting op 13 en 14 juni. Nieuwe machines, het correct afstellen van bestaande machines, wet- en regelgeving en het beperken van de ammoniakuitstoot komen aan de orde.

In de toekomst wordt de huidige sleepvoetbemester verboden op klei- en veengrond. Het bedrijfsleven heeft de handschoenopgepakt om nieuwe machines te ontwikkelen. Op 13 en 14 juni laat dit netwerk in ieder geval één noviteit zien en praten ze u bij over de wet- en regelgeving. Daarnaast ligt de focus ook op een correct gebruik van de huidige machines en het effect op de uitstoot van NH3. Tijdens deze dag staat de volgende vraag centraal: Hoe is de uitstoot de uitstoot van ammoniak in de toekomst te beperken?

Locaties en programma 

 • Maandag 13 juni 2016
  Locatie: Bedrijf van Fa. Pronk aan de Overlekergouw 2 te Broek in Waterland
  Aanvang: 13.00 uur tot ongeveer 15.30 uur
  Deze dag wordt georganiseerd door ANV Water Land en Dijken, VIC en PPP-Agro Advies
 • Dinsdag 14 juni 2016
  Locatie: Bedrijf van Vincent de Graaf aan de Nigtevechtseweg 33 te Vreeland.
  Aanvang: 11.00 (inloop vanaf 10.45 uur) tot ongeveer 15.00 uur
  Deelname is gratis, maar lunch is voor eigen rekening. Er is een snackwagen aanwezig. Deze dag wordt georganiseerd door ANLV Vechtvallei, LTO Noord afdeling Gooi, Vecht en Amstelstreek, VIC en PPP-Agro Advies