Nieuws

Proeven, ruiken en voelen op de boerderij

Gepubliceerd op
30 juni 2021

Carla Dekker, melkveehoudster in Zeewolde, deelneemster aan het project Koeien & Kansen ontving afgelopen maand groep 7 van de basisschool de Toermalijn op hun melkveebedrijf. De familie Dekker is een van de gecertificeerde bedrijven vanuit ‘’Boerderijeducatie’’ en legt graag aan kinderen uit waar de melk vandaan komt. Omroep Zeewolde legde het bezoek vast in een filmpje.

Carla Dekker vertelt enthousiast over het bezoek. “Ik vind het fijn om deze kinderen te ontvangen en te laten zien waar de melk vandaag komt. En ze daarnaast te laten proeven en ruiken aan de boerderij. We zien hele blije kinderen, die naar de rondleiding aan de slag gaan met opdrachten op het erf’’, zegt Dekker.

Bekijk hieronder de video:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Steeds meer educatieboeren in Flevoland

Carla Dekker is van één van de zestien nieuwe educatieboeren die op 2 juli het trainingscertificaat in ontvangst heeft genomen. Dit zet de teller op 30 getrainde educatieboeren in de provincie Flevoland. Hiermee wordt het voor Flevolandse basisscholen mogelijk om in eigen omgeving op boerderijexcursie te gaan.

De educatieboeren zijn getraind om de kinderen ‘belevend te laten leren’. Zij ontvangen met veel enthousiasme schoolklassen en laten de kinderen ontdekken en ervaren waar voedsel nou eigenlijk vandaan komt. Een getrainde educatieboer heeft didactische vaardigheden, werkt met educatielessen die aansluiten bij de kerndoelen van het basisonderwijs, biedt een erf waar veiligheid voorop staat en waar zintuigelijk leren mogelijk is. Er zijn educatieboeren actief vanuit de akkerbouw, pluimvee, melkvee, fruitteelt of combinaties hiervan.

Zestien nieuwe gecertificeerde educatieboeren in Flevoland
Zestien nieuwe gecertificeerde educatieboeren in Flevoland