Nieuws

Dekker laat leerlingen een kijkje nemen in het boerenleven

Gepubliceerd op
15 november 2021

Boeren zetten hun deuren open voor basisscholieren in de Flevopolder. Koeien & Kansen-deelnemers Johan en Carla Dekker in Zeewolde doen hier graag aan mee. “Wij willen heel graag dat alle kinderen uit Flevoland een keertje op een boerderij zijn geweest’’. Lokale Omroep Zeewolde kwam langs en maakte een prachtig filmpje over het melkproces op het melkveebedrijf van de familie Dekker.

“We zien steeds vaker dat kinderen bijvoorbeeld niet snappen dat de aardappelen die in de grond groeien ook worden gebruikt voor het maken van patat en chips. Dat de melk van de koe komt weten de kinderen meestal wel, maar dat daar vervolgens ook boter en kaas van wordt gemaakt is al minder bekend’’, zegt Carla Dekker.

Aangezien de familie Dekker het belangrijk vindt dat kinderen kennismaken met het boerenleven zijn zij sinds kort aangesloten bij de educatieboeren in Flevoland. Lees hier over meer in het artikel: Proeven, ruiken en voelen op de boerderij.

De basisscholieren maken tijdens een bezoek aan de boerderij niet alleen kennis met de koeien en kalfjes, maar proeven en ruiken de boerderij. Hoe het melkproces verloopt, krijgen de leerlingen helaas niet te zien. Dit is niet mogelijk, omdat de melktijden buiten de regulier schooltijden vallen. Om deze reden nam de Lokale Omroep Zeewolde een kijkje tijdens een melkbeurt op het melkveebedrijf van de familie Dekker. Johan legt onder ander uit hoe het in zijn werk gaat en dochter Kristen laat het zien welke handelingen zij verricht tijdens het melken.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan