Nieuws

Duurzaamheid op het boerenerf in Holten

Gepubliceerd op
1 februari 2019

Melkveehouders Geert en Dineke Stevens vertellen in een vlog hoe zij op een duurzame manier melk produceren. Sinds vorig jaar nemen zij deel aan het project Koeien & Kansen. Naast aandacht voor mineralen, hebben ze ook oog voor hun omgeving. Zij delen graag hun ervaringen op hun bedrijf met de omgeving.

Zij zijn de eerste deelnemers aan een serie vlogs van zuivelonderneming Friesland Campina, waarin leden melkveehouders laten zien wat duurzaamheid betekent op het boerenerf. In de vlog vertellen ze enthousiast over het belang van het duurzaam produceren van melk. ‘’We proberen zo efficiënt mogelijk om te gaan met de mineralen om zo min minerelen te verliezen op ons bedrijf’’, zegt Geert. Ook hebben ze sinds enkele jaren bloemenranden langs de snijmais, waarvan bijen en insecten profijt hebben. Het doel hiervan is de biodiversiteit in hun omgeving te vergroten.

Naast aandacht voor hun omgeving betekent duurzaamheid voor Stevens ook om de koeien zo oud mogelijk te laten worden. ‘Goede jongvee opfok is daarvoor de basis’, zegt Dineke. Verder hebben zij verschillende energiebesparende maatregelen toegepast. Op het dak liggen 707 zonnepanelen en maken ze gebruik van een voorkoeler. “Al deze maatregelen moeten er voor zorgen dat we op den duur als sector CO2-neutraal melk kunnen produceren’’, merkt Geert tot slot op.

Bekijk de vlog:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan