Nieuws

Themamiddag zuurtegraad van melkvet

Gepubliceerd op
14 mei 2012

Schothorst Feed Research organiseert op 28 juni in de Reehorst in Ede een themamiddag over de zuurtegraad van melkvet.

De zuurtegraad van melkvet wordt door de zuivelindustrie als kwaliteitskenmerk gehanteerd. In toenemende mate worden veehouders geconfronteerd met een te hoge zuurtegraad en daardoor een mogelijk korting op de melkprijs. De zuurtegraad van melkvet wordt beïnvloed door de melktechniek, transport en opslag. Via voeding kan de gevoeligheid van melkvet voor deze afwijking worden verminderd. Dit blijkt uit onderzoek dat uitgevoerd is door Schothorst Feed Research en NIZO food research, dat gefinancierd werd door het Productschap Zuivel.

De uitkomsten van dit onderzoek zullen tijdens de themamiddag gepresenteerd worden. Daarnaast zullen inleidingen worden verzorgd over de invloed van melktechniek en melksystemen en het belang van een goede kwaliteit van melk en melkvet voor de verwerkende industrie. Het gedetailleerde programma van de middag kunt u vinden op de website van Schothorst Feed Research: www.schothorst.nl.

U kunt zich daar ook aanmelden voor het bijwonen voor de themamiddag.