Nieuws

Start micronetwerk ‘Winst via BEX en BEA’

Gepubliceerd op
14 december 2012

Dinsdag 18 december 2012 start een studiegroep uit Salland met het micronetwerk ‘winst via BEX en BEA’. Proeftuin Natura 2000 Overijssel heeft voor veehouders die met dit onderwerp aan de slag willen een micronetwerk-aanpak ontwikkeld.

NB_20121214-2.jpg

De Sallandse studiegroep, waar ook pilotveehouder Rudie Freriks deel van uitmaakt, gaat hier als eerste gebruik van maken. In drie bijeenkomsten verdiept de groep zich verder in BEX en BEA, en wat het voor hen als ondernemer en voor het bedrijf betekent.

Het micronetwerk van Proeftuin Natura 2000 Overijssel biedt netwerkdeelnemers de mogelijkheid om op praktische wijze met het onderwerp BEX en BEA aan de slag te gaan. Daarbij ligt de focus op het verminderen van de ammoniakemissie door het toepassen van reducerende maatregelen. Er is in het netwerk veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en maatregelen te bespreken. Deskundige Zwier van der Vegte (WUR Livestock Research, Manager KTC De Marke) begeleidt het netwerk namens de Proeftuin.

Wilt u ook een netwerk starten?

Een micronetwerk biedt de mogelijkheid om samen met collega-ondernemers een specifiek onderwerp aan te pakken. Voor BEX/BEA ligt er een basisprogramma klaar waar u met uw eigen netwerk of studiegroep gebruik van kunt maken. Het programma wordt gezamenlijk, vooraf en tijdens de uitvoering, verder op maat gemaakt. Zo is elk netwerk uniek en geeft het vaak nieuwe inzichten en inspiratie. Interesse? Meld u aan via het opgaveformulier. Ook staat de Proeftuin open voor andere netwerkidee├źn. Zie ook netwerk starten?

Meer informatie bij Cathy van Dijk, projectleider Proeftuin Natura 2000 Overijssel.