Nieuws

Aad Mosch wint Hooiprijs 2013!

Gepubliceerd op
16 december 2013

Aad Mosch uit Warmenhuizen heeft met overmacht de Hooiprijs 2013 gewonnen! De deelnemer aan het praktijknetwerk 'Heerlijk helder hooi' bleek topscorer met de meeste kilo's droge stof.

Wat is het geheim van Aad hoe hij aan zoveel hooi komt? In het voorjaar verklaarde Aad nog: "Ik wil graag hooien en verder doe ik niks speciaals. Maar het moet er wel weer voor zijn, anders kan je niet hooien. Ik probeer de 2e snede zoveel mogelijk te hooien, maar hou er geen rekening mee in de bemesting of beweiding."

Zijn praktische adviezen:

  1. Maai als er een langere periode mooi weer aan komt en durf gerust een keer durven wachten, dus niet meteen overschakelen op plastic balen.
  2. Van al die weerberichten wordt je alleen maar zenuwachtig, zeker als ze elkaar ook nog tegenspreken. Je kunt het beste op eigen inzicht en ervaring afgaan.

Aad heeft met zijn 20 ha grasland in totaal bijna 40.000 kg ds aan hooi binnen gehaald. Vanwege de perfecte weersomstandigheden is de kwaliteit prima. Omgerekend komt hij hiermee op 2.000 kg ds per ha en dat was beduidend hoger dan de andere deelnemers. Kortom, een verdiende prijs!